Belgische investeringsmaatschappij neemt reinigingsspecialist HG over van Gilde Buy Out Partners

Cobepa heeft drie andere bieders afgetroefd in de strijd om het Nederlandse reinigingsmiddelenconcern HG. Volgens het Belgische medium De Tijd ligt de akkoordprijs tussen de 200 en 250 miljoen euro.

Gilde Buyout Partners, een investeringsfonds uit Utrecht, nam de producent van reinigingsmiddelen in 2013 over voor circa 130 miljoen euro. Verkoper was moederonderneming Gilde Equity Management Benelux, dat award-winnaar Bas Glas onder contract heeft staan en onlangs Eschwin Hetzenauer aantrok. 

Behoudens Cobepa waren nog drie andere kandidaten in de race om HG over te nemen. Investeringsfondsen EQT (van de Zweedse familie Wallenberg), IK en het Duitse Triton trokken aan het langste eind, meldde De Telegraaf afgelopen maandag. Voedingsmiddelengiganten Henkel, Procter & Gamble en Unilever haakten in een eerder stadium af.

Geschiedenis
HG opereert vanuit het hoofdkantoor in Almere en heeft zo'n 200 werknemers in dienst. De letters HG zijn afkomstig van de Zweedse ondernemer Hågan Gip. In jaren zeventig ging de Nederlandse importeur Van Altena de producten van HG zelf produceren in Oldenzaal. Daarna richtte het bedrijf zich op de consumentenmarkt.

 

 

Gerelateerde artikelen