‘Belgische centrale bank dwingt verkoop Weghsteen af’

De Belgische vermogensbeheerder Weghsteen staat op aandringen van de Nationale Bank te koop. Het 128 jaar oude fonds is nu in familiehanden.

Dat schrijft de Belgische financiële krant De Tijd woensdag. Volgens meerdere bronnen is begin deze zomer in alle stilte een speciaal commissaris aangesteld die moet toekijken op belangrijke beslissingen bij het beurshuis.

Zo’n speciaal commissaris is een vrij uitzonderlijke procedure die de Nationale Bank, de centrale bank van België, kan gebruiken als haar aanbevelingen niet werden opgevolgd.

Weghsteen, met kantoren in Gent en Brussel, is een van de kleinere onafhankelijke beursvennootschappen van België met een belegd vermogen van circa 500 miljoen euro.

In gesprek

Weghsteen fuseerde in 1996 met Driege & Co, maar de Gentse familie Driege stapte daar in 2012 uit en veranderde de naam weer in Weghsteen. 

CEO Vincent Weghsteen bevestigt tegen De Tijd dat het een partner zoekt. ‘Er komt een serieuze consolidatie in de sector en we zijn in gesprek met verschillende partners om een groter geheel te vormen. We hopen tegen begin volgend jaar gefuseerd te zijn.' Ook heeft het geen problemen met de speciale commissaris: 'Die man volgt gewoon het proces van de fusie. Dat is alles.'

Gerelateerde artikelen