Belgisch verzet tegen overname Metro door Sligro

Een groothandelaar uit Brugge gaat in beroep tegen de deal in Luik.

De Brugse groothandelaar Horeca Totaal vecht de overname van een Luikse Metro-vestiging door de Nederlandse groep Sligro aan. Volgens Horeca Totaal krijgt Sligro door de deal een monopolie in de regio. Dit meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

De Antwerpse ondernemingsrechtbank bevestigde begin december dat de beursgenoteerde groothandelaar Sligro negen van de elf Metro-winkels mag overnemen, die in financieel zwaar weer verkeerden. 

De overname van de Metro-vestiging in Luik stuit echter op verzet van een lokale ondernemer, groothandelaar Horeca Totaal. Het bedrijf gaat in beroep tegen de uitspraak van de ondernemingsrechter. Horeca Totaal stelt dat door de overname de facto een monopolie ontstaat, omdat Sligro al een vestiging heeft in de regio Luik. 

Een onderzoek van de Belgische concurrentiewaakhond BMA loopt nog, maar Sligro kreeg van de BMA een ontheffing om de overname door te zetten in afwachting van definitieve toestemming. 

Het beroep van Horeca Totaal betreft ook de Metro-winkel in Middelkerke, waarvan Horeca Totaal het personeel wil overnemen. 
 

Gerelateerde artikelen