Belgische ondernemer vergaart belangen Value8 en oprichter SnowWorld

In navolging van Value8 heeft ook SnowWorld-oprichter Koos Hendriks zijn belang in het indoor-skihalbedrijf teruggebracht. Het investeringsvehikel van Marc Coucke is aan boord gestapt van het beursgenoteerde SnowWorld.

Volgens Autoriteit Financiële Markten (AFM) is het aandelenpakket van Value8 vorige week geslonken van 20,1 naar 12,8 procent. Value 8 achtte de tijd rijp voor nieuwe aandeelhouders. De investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries deelde mee 'zeer tevreden te zijn over de ontwikkeling van SnowWorld', dat vorig jaar een nieuwe skibaan in Zoetermeer opende. 

Investering Coucke
Zonder concrete bedragen te noemen, verklaarde Value8 tegenover de Financiële Telegraaf dat de belegging in SnowWorld een rendement van ongeveer 50 procent heeft opgeleverd. Een nieuwe aandeelhouder is al gevonden in Alychlo, het investeringsvehikel van de Belgische ondernemer Marc Coucke.

Diezelfde Coucke heeft eerder deze maand ook de belangen van Koos Hendriks overgenomen, de oprichter van de indoor-skihallen. Daarmee zou het belang van de Belg in SnowWorld uitkomen op zo'n 10 procent. Hendriks heeft volgens AFM 688.000 euro (80.000 aandelen à 8,60 euro) gecasht. 

Omgekeerde overname
Eind 2013 meldde SnowWorld zich op de beurs middels een omgekeerde overname via het beursfonds Fornix Biosciences. Value8 betrad destijds het schip als controlerende aandeelhouder van dit fonds. Deze adviseurs waren destijds in de lead. 

 

 

 

Gerelateerde artikelen