Beleggingsapp BUX haalt nog eens 6 miljoen euro

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:26
Beleggingsapp BUX heeft bij een derde investeringsronde 6,1 miljoen euro opgehaald bij onder meer het Duitse venture capital fonds Holtzbrinck.
Ruim een jaar na de lancering heeft BUX 350.000 gebruikers en is het actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk. In deze landen heeft het bedrijf de beurswereld geopend voor een nieuw publiek: 60% van hen is jonger dan 34 jaar en 78% heeft weinig tot geen ervaring met de beurs. 
 
Via de online applicatie van BUXX kunnen gebruikers op gebruikersvriendelijke wijze beleggen met echt en met fictief geld. Daarnaast zijn er beleggingscompetities te spelen met andere beleggers. De totale waarde van alle echt geld transacties van BUX gebruikers is inmiddels 2,7 miljard euro.
 
Holtzbrinck 
De derde financieringsronde werd geleid door Holtzbrinck Ventures, een vooraanstaande Duitse durfinvesteerder met kantoren in Berlijn en München. Holtzbrinck investeerde eerder in een vroeg stadium in bedrijven als Zalando, Bol.com, Parship en HelloFresh. Andere investeerders in deze ronde zijn Orange Growth Capital en Velocity Capital. Twee partijen die ook al in eerdere investeringsronden participeerden.
 
Reinier Musters (Orange Growth Capital) en Radboud Vlaar (Orange Growth Capital) waren vorig jaar tijdens de Fintech Awards aanwezig bij een roundtable over investeringen. Ook dit jaar zijn afgevaardigden van deze fintech-fondsen aanwezig op de European Fintech Awards van 14 april. 
 
Millenials
“BUX maakt de beurs toegankelijk voor een generatie die opgroeide in een tijd waarin financiële dienstverleners worden gewantrouwd," zegt Barbod Namini van Holtzbrinck Ventures. "Deze generatie heeft weinig op met de financiële wereld. Wat BUX heeft gedaan is de beurs aantrekkelijk maken voor deze ‘millennials’ door het handelen extreem te vereenvoudigen, gamification toe te passen en sociale elementen toe te voegen." 
 
Nick Bortot, oprichter en CEO van BUX licht toe: "De lancering van BUX in Duitsland is een belangrijke stap binnen onze Europese groeistrategie. Daarom zijn we ontzettend blij met een vooraanstaande partij als Holtzbrinck Ventures. Met deze investeringsronde zijn we in staat om ons team te versterken. Verder willen we met de nieuwe financiering met name de ‘social’ aspecten van BUX verder uitbreiden.
 
Daarnaast meldt Bortot: "Sinds de lancering is BUX uitgegroeid tot meer dan alleen een app om te handelen op de beurs. Het is een sociaal platform geworden waar gebruikers tips uitwisselen en dagelijks terugkeren om de financiële markten te bespreken. Inmiddels worden er maandelijks meer dan 100.000 berichten tussen gebruikers uitgewisseld.”
European Fintech Awards: Witness the Future of Finance | 14 april 2016
Wat gaat er allemaal gebeuren en veranderen in de financiële sector? Wie zijn de 100 beste Europese FinTech challengers? Ontdek het op 14 april tijdens de European FinTech Awards in Amsterdam. Ontmoet de 100 beste FinTech bedrijven en doe zaken met 400 investeerders, bedrijven, experts en directieleden van gevestigde Europese financiële instellingen. Lees meer en meld u nu aan via FinTech.nl
Gerelateerde artikelen