Beleggers willen verkoop Hunter Douglas onderzoeken

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) moet onderzoek gaan doen naar de overname van raambekleder Hunter Douglas. Kleine beleggers zouden gedupeerd zijn met de overname door 3G Capital.

De eis komt van De Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die zegt dat kleine aandeelhouders belazerd zijn. Dit omdat topman Ralph Sonnenberg voor een te laag bedrag aandelen opkocht van kleine beleggers. Bij de deal werd meer geboden voor de aandelen. Sonneberg bezat al een ruime meerderheid van de aandelen.

3G Capital betaalt 175 euro per aandeel, waarbij de investeerder driekwart van de stukken in handen krijgt. Sonneberg kocht aandelen voor 64 euro per stuk, later voor 82 euro per aandeel. De VEB vindt dat de verhoging van de aandelenprijs bij de deal op geen enkele manier te rechtvaardigen valt door gewijzigde inzichten in zo'n korte tijd.

De beleggersvereniging klaagt al veel langer over het gebrek aan transparantie bij het bedrijf. De familie Sonnenberg houdt na de overname een kwart van de aandelen in handen.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen