Beleggers bang dat Twitter-deal strandt

Elon Musk zou zijn eigen bijdrage aan de deal niet gefinancierd krijgen.

Beleggers vrezen dat de overname van Twitter door Elon Musk afketst. Er wordt gespeculeerd dat de Tesla-baas zijn deel van de deal niet gefinancierd krijgt. Musk moet 21 miljard dollar van de koopsom (44 miljard) zelf bijdragen. Persbureau Reuters publiceert hierover.

Voor zijn deel van de deal zou Musk aandelen Tesla kunnen verkopen, maar de vrees bestaat dat hij daarvoor terugdeinst. Door deze vrees bereikten de aandelen Twitter een dieptepunt sinds de deal maandag werd aangekondigd. 

Elon Musk is wel vaker teruggekomen op een aankondiging. Zo besloot hij eerder deze maand op het laatste moment geen plaats te nemen in het bestuur van Twitter. In 2018 tweette Musk dat er "financiering was verzekerd" voor een deal van 72 miljard dollar om Tesla als geheel over te nemen, maar er kwam geen vervolg in de vorm van een bod.

Wat volgens Reuters niet bijdraagt aan het vertrouwen is dat Musk ‘slechts’ een miljard hoeft te betalen als schadeloosstelling als hij de deal niet nakomt. Het persbureau verwijst naar zijn vermogen, dat door Forbes wordt geschat op 240 miljard dollar. In de context van zijn vermogen en de omvang van de transactie is de vergoeding kleiner dan je zou verwachten, zo citeerde Reuters een fondsbeheerder.

Volgens Reuters zou Musk de onrust kunnen wegnemen als hij nadere details zou geven over zijn aandelenfinanciering of door partners in te schakelen om zijn deel van de deal te financieren. Dit kan echter nieuwe risico's aan de deal met zich meebrengen op basis van de identiteit van deze partners, zo zeggen fondsbeheerders waarmee Reuters sprak.

Gerelateerde artikelen