Belegger poogt Peleton in de etalage te duwen

Investeerder Blackwells Capital wil dat Peleton op zoek gaat naar een potentiƫle koper. Als voorproefje wil Blackwells mede-oprichter en directeur van Peloton John Foley wegsturen.

The Wall Street Journal meldde het nieuws als eerste. Investeerder Blackwells vindt dat Peloton er op dit moment zwakker voorstaat dan voor de pandemie en wijt dat aan Foley. Blackwells denkt bovendien dat Peloton beter af is als onderdeel van een groter bedrijf. De fabrikant staat 80 procent lager dan een jaar geleden. 

Peleton maakt fitnessapparatuur en groeide aan het begin van de pandemie snel. Vorige week berichtte zakenzender CNBC dat het bedrijf de productie van zijn dure hometrainers en loopbanden tijdelijk moest stilleggen vanwege een sterk gedaalde vraag. Peloton ontkende dat nieuws, maar met een gerapporteerde omzet van 1,14 miljard dollar (ongeveer in 1 miljard euro) in het vierde kwartaal voldeed het bedrijf niet aan de verwachtingen van analisten. De officiële kwartaalcijfers worden op 8 februari gepresenteerd.

 

 

Gerelateerde artikelen