Belang in Evergrande is zeperd voor vermogensbeheerder

Belegd vermogen van Ashmore daalde in het laatste kwartaal 3 miljard.

Ashmore Group lijdt een flinke strop op haar belegging in het Chinese Evergrande. Het belegd vermogen is in het afgelopen kwartaal gedaald met 3,1 miljard dollar. 

De vermogensbeheerder, specialist in opkomende markten, is een van de grootste internationale investeerders is de Chinese vastgoedgroep. Het belegd vermogen nam af van 94,4 miljard dollar tot 91,3 miljard. Begin dit jaar meldde Ashmore een toename van 9 procent van belegd vermogen.

Volgens de Financial Times leed Ashmore 2,1 miljard dollar verlies op beleggingen. Daarnaast haalden klanten voor een miljard dollar weg bij de vermogensbeheerder. Engelse analisten wijzen op het verband tussen deze verliezen en het belang Ashmore in Evergrande.

Volgens Bloomberg had Ashmore eind juni meer dan 400 miljoen dollar aan Evergrande-obligaties. De Chinese vastgoedgroep heeft de afgelopen maand vijf rentebetalingen op obligaties gemist. Ook andere vastgoedbedrijven in China hebben het moeilijk door nieuwe regelgeving en moeizame verkopen. 

Ashmore weigerde commentaar op deze berichtgeving. Wel meldde het bedrijf in een verklaring dat de rendementen werden getroffen door een verandering in het "marktsentiment" en de risicobereidheid van beleggers.

 

 

Gerelateerde artikelen