Be prepared! 1 oktober invoering Flex-BV

Op 1 oktober 2012 wordt de Flex-BV ingevoerd. Hoe kunnen bedrijven hier het optimale resultaat uit halen? Welke voordelen (en nadelen) biedt het bij M&A deals en herstructureringen? Op woensdag 19 september verzorgt Joyce Leemrijse, notaris en partner bij Allen & Overy, voor alle leden van de M&A Community de Masterclass 'Highlights Flex-BV'.

De Flex-BV wordt per 1 oktober ingevoerd en treedt onmiddelink in werking. Een goede voorbereiding op hetgeen komen gaat is daarom essentieel, zo stelt Leemrijse. "Het overgangsrecht helpt slechts gedeeltelijk; bedrijven en adviseurs die zich met herstructureringen bezig houden krijgen er dus al snel mee te maken. Er zitten veel voordelen aan de nieuwe regeling: zo gaat de oprichting van een BV sneller en met minder formaliteiten. Op het gebied van dividenduitkering is er een aantal interessante ontwikkelingen, die ik op 19 september ook zal schetsen. De aansprakelijkheid van bestuurders is daar bijvoorbeeld van belang." 

Ook zaken als flexbiel stemrecht en winstrechtloze aandelen zullen de revue passeren. Maar: "Het wordt zeker geen te juridisch verhaal", aldus Leemrijse. "Ik wil de Flex-BV voor veel verschillende disciplines helder maken, zodat iedereen er in de toekomst zijn voordeel uit kan halen."|

De Masterclass ‘Highlights Flex BV’ vindt op woensdag 19 september plaats, van 17:15 – 18:00 bij Allen & Overy te Amsterdam. Aansluitend het M&A Café met 150 professionals in M&A, Corporate Finance en Private Equity. Meld je direct aan. 

Gerelateerde artikelen