BDO en JanssenBroekhuysen adviseren bij verkoop Uniekaas

BDO en JanssenBroekhuysen adviseren private-equitybedrijf Antea, NIBC Mezzanine & Equity Partners, kaashandelaar Jan van Vliet en het management bij de verkoop van - een deel van - kaasverpakker Uniekaas. Simmons & Simmons adviseert koper DMK Group. Antea krijgt ook advies van Lexence.

Bijna drie jaar nadat investeerder Parcom Capital Uniekaas verkocht aan Antea krijgt de kaasverpakker een nieuwe eigenaar. Nu is het de beurt aan een strateeg, DOC Dairy Partners, een dochterbedrijf van de Duitse coöperatie DMK. DOC koopt niet heel het bedrijf, maar het merk Uniekaas en een rijpings-, verpakkings- en productiefaciliteit in Kaatsheuvel. Het onderdeel is goed voor een jaaromzet van circa 80 miljoen euro, vergeleken met 125 miljoen euro voor heel Uniekaas. 

BDO, JanssenBroekhuysen, Lexence en Simmons & Simmons
Eigenaren Antea, kaashandelaar Jan van Vliet, Uniekaas-managers Willem Jan Rote en Paul Wilde en NIBC Mezzanine & Equity Partners houden de twee merken Parrano en Tjiezi. Het bedrijf gaat verder onder de naam Best Cheese Holland. Zij krijgen bij de verkoop M&A-advies van een team van BDO, onder leiding van Bart Receveur, en juridisch advies van JanssenBroekhuysen, met Lucas Brabers in de lead. Advocatenkantoor Lexence is ook bij de deal betrokken als adviseur van Antea, met Michiel van Schooten in de lead. De Duitse koper wordt bijgestaan door een team van Simmons & Simmons, onder leiding van Rob Hendriks. 

Lees ook:
Robert de Boeck (Antea) en Willem Jan Rote (Uniekaas) vertellen over hun buy out tijdens M&A Forum
 

Gerelateerde artikelen