Bavaria neemt Palm Belgian Craft Brewers over

Bavaria en Palm Belgian Craft Brewers kondigen vandaag aan hun krachten te bundelen. Bavaria heeft met de overname van 60% van de aandelen een meerderheidsbelang genomen in Palm Belgian Craft Brewers.

Palm Belgian Craft Brewers maakt daarmee vanaf heden deel uit van Bavaria. Vanaf 2021 zal Palm Belgian Craft Brewers voor 100% deel uitmaken van Bavaria.

Palm Belgian Craft Brewers heeft een breed aanbod van speciaalbiermerken, waaronder Palm, Rodenbach, Brugge, Steenbrugge, Cornet, Arthur’s Legacy en Estaminet. Bavaria is in 120 landen actief met merken als Bavaria Premium, Swinckels’ en 8.6. Door het samengaan met Bavaria krijgt Palm Belgian Craft Brewers toegang tot het internationale netwerk van Bavaria en versterkt Bavaria haar toegang tot de Belgische retailkanalen en horeca. De komende tijd zullen beide partijen werken aan het samengaan van de twee familiebrouwerijen.

Bavaria op overnamepad
Vorige week  liet Bavaria-bestuursvoorzitter Jan-Renier Swinkels tegenover Het Financieele Dagblad weten dat de Brabantste brouwer op overnamepad zou gaan om een dubbelcijferige omzetgroei te bewerkstelligen. In 2015 zag Bavaria de omzet met 5 procent stijgen tot 531 miljoen euro. Palm zag daarentegen de omzet met 8 procent dalen tot 49,9 miljoen euro. De Belgische brouwer ziet vooral de vraag naar Palm afnemen. Naar eigen zeggen vindt het bier geen aansluiting bij jonge mensen.

De brouwerijlocaties Palm & De Hoorn in Steenhuffel en Rodenbach in Roeselare maken deel uit van het meerderheidsbelang. Deze locaties zullen ook in de toekomst bier blijven brouwen. Palm Belgian Craft Brewers blijft als Belgische entiteit (N.V.) bestaan en behoudt de Belgische directie. Jan Toye zal Voorzitter van het formeel toezichtsorgaan blijven, waarin eveneens Jan-Renier Swinkels en Frank Swinkels zullen zetelen. 

Gerelateerde artikelen