Bavaria investeert 20 miljoen in overnameprooi Palm

Bavaria investeert 20 miljoen in de overgenomen brouwer Palm, meldt de Brabantse brouwer donderdag, Het bedrijf wil ook in 2017 groeien met overnames.

De brouwerij nam in mei 2016 een meerderheidsbelang in Palm Belgian Craft Brewers over. Bij deze deal kreeg Bavaria M&A-advies van een team van Quore Capital, transaction support van KPMG en juridisch advies van Simmons & Simmons. Vanaf 2021 wil Bavaria het Belgische bedrijf volledig bezitten. Bavaria deed eerder al een investering van 2,3 miljoen euro in de brouwerij van Palm-dochter Rodenbach.

Na de overname van Palm bleef Bavaria op overnamepad. Eind 2016 kondigde het overname van Latis Imports aan, een Amerikaanse importeur van Belgische speciaalbieren. 

Ook in 2017 wil Bavaria door middel van overnames groeien, dat meldt de eigenaarsfamilie Swinkels in het jaarverslag. De omzet van Bavaria groeide in 2016 deels autonome en deels door overnames. De omzet nam toe met 14,8 procent ten opzichte van 2015, van 531,3 miljoen naar 610,1 miljoen euro. Het nettoresultaat groeide van 30,2 miljoen naar 32,9 miljoen euro. Bavaria produceerde in 2016 ruim zeven miljoen hectoliter bier in zes brouwerijen en is nu in meer dan 130 landen aanwezig.

Lees ook:
Bavaria zet met overname importeur stap op Amerikaanse markt 
Quore Capital en Simmons begeleidden Bavaria bij de koop van Palm 
Bavaria neemt Palm Belgian Craft Brewers over 

 

Gerelateerde artikelen