Barclays verliest op afbouw Afrikaanse tak

Barclays heeft in de eerste helft van dit jaar een miljardenverlies geleden, voornamelijk als gevolg van een mega-afschrijving in verband met het afbouwen van zijn Afrikaanse tak. De Britse bank rapporteerde vrijdag een nettoverlies van 1,2 miljard pond (ruim 1,3 miljard euro), waar een jaar eerder nog een winst van 1,1 miljard pond in de boeken ging.

In juni werd wederom een flink deel van de Afrikaanse divisie van de hand gedaan. Hierop leed Barclays verlies en er moest ook nog flink worden afgeschreven, wat de totale impact op 2,5 miljard pond deed uitkomen. Los daarvan werd er ook nog een last van 700 miljoen pond genomen vanwege een verzekeringsclaimzaak.

Het financiële concern, al meer dan honderd jaar actief in Afrika, nam in 2005 een controlerend belang in het Zuid-Afrikaanse financiële bedrijf toen het nog opereerde onder de naam Absa Group. Vorig jaar werd de deelneming al flink teruggebracht en inmiddels heeft Barclays nog maar 15 procent in handen. De bank wil zich nu weer meer richten op Groot-Brittannië en de VS.

(ANP)

Lees ook:
Citigroup, Deutsche Bank en UBS zoeken kopers voor Afrikaanse activiteiten Barclays

Gerelateerde artikelen