Bankiers Unilever dringen aan op overname Colgate

Bankiers rond Unilever dringen bij het concern aan op een overname van het Amerikaanse Colgate-Palmolive, producent van tandpasta en schoonmaak- en verzorgingsproducten. Dat meldde beleggerswebsite Streetinsider op basis van een bron.

Volgens het bericht vinden gesprekken plaats tussen de bankiers en het bestuur van Unilever over de zaak. De bankiers zouden van mening zijn dat nu de tijd "rijp" is voor een overname van Colgate, onder meer vanwege de stijging van de beurskoers van Unilever en de relatieve zwakte van de koers van Colgate. De overname zou voor de ene helft in aandelen en de andere helft in contanten moeten gebeuren. Het is niet duidelijk of Unilever meegaat of er spoedig gesprekken met Colgate aangeknoopt gaan worden.

In mei kwamen nog mediaberichten naar buiten dat Unilever in de markt zou zijn voor een overname van Colgate. Dat bedrijf zou zichzelf te koop hebben gezet en Unilever zou een van de partijen zijn die interesse heeft getoond. De beurswaarde van Colgate ligt op bijna 70 miljard dollar.

Colgate is naast tandpasta bekend van merken als Sanex en Ajax, maar maakt ook diervoeding. Wereldwijd werken er circa 38.000 mensen voor het concern, met een jaaromzet van ruim 15 miljard dollar.

Door een overname van Colgate zou Unilever een vlucht naar voren kunnen doen, na de mislukte toenadering door het Amerikaanse Kraft Heinz eerder dit jaar. Er wordt gespeculeerd dat Kraft Heinz met een vijandig bod kan komen op Unilever.

(ANP)

Lees ook:
Unilever-target Colgate-Palmolive in etalage 
Colgate overnamekandidaat voor Unilever

Gerelateerde artikelen