Banken bereiden VolkerWessels voor op rentree Amsterdamse beurs

Bouwconcern VolkerWessels keert terug op de Amsterdamse beurs. De verhalen over een nieuwe beursnotering zongen al een tijdje rond. Dinsdagochtend bracht het bouwbedrijf de verklaring officieel naar buiten.

VolkerWessels gaf begin januari al aan opnieuw naar de beurs te willen. Het VolkerWessels keert zodoende terug op de beurs na een afwezigheid van veertien jaar. In 2003 voltrok de familie Wessels de delisting van het bedrijf. 

Beleggers
De familie Wessels, nu nog 100 procent eigenaar via het familie-investeringvehikel Reggeborgh, spreekt de ambitie uit om als grootaandeelhouder bij de onderneming betrokken te blijven. De overige aandelen zullen na de beursgang over een langere periode verhandeld worden. VolkerWessels verwacht binnen enkele weken de gong op Beursplein 5 te mogen luiden. 

Op dit moment trekken de begeleidende banken en M&A-adviseurs de wereld over om beleggers warm te maken. ABN AMRO, ING, Merrill Lynch en Morgan Stanley nemen de rol van begeleidende banken op zich. Samen met BNP Paribas en Rabobank fungeren zij als joint bookrunners of underwriters: institutionele en retailbeleggers worden door hen benaderd om het boek te vullen. Kempen & Co neemt het financiële advies voor haar rekening. 

Juiste moment
"Trots kondig ik vandaag aan dat we het voornemen hebben om naar de beurs te gaan, omdat ik denk dat dit het juiste moment is", reageert Jan de Ruiter, bestuursvoorzitter en voormalig dealmaker bij ABN Amro en RBS. "De beursgang zal bijdragen om onze huidige toonaangevende positie als aanbieder van oplossingen voor wonen, werken, infrastructuur en mobiliteit verder te versterken rekening houdend met de belangen van onze stakeholders.” 

De 85 jaar oude onderneming richt zich op bouwprojecten in vastgoed, infrastructuur en energie- en telecomindustrie. Momenteel heeft het zo'n 16.000 geschoolde werknemers in dienst verdeeld over 120 lokale werkmaatschappijen. In 2016 kende de onderneming een ebitda van 254 miljoen euro. VolkerWessels voert naast Nederland bouwopdrachten uit in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. 

Hommen en Hepkema
Na de beursgang zal de raad van commissarissen bestaan uit Jan Hommen (voorzitter), Henry Holterman (vice-voorzitter), Sietze Hepkema, Dik Wessels en René Kuipers. VolkerWessels kondigde eind vorige maand de komst aan van Hommen en Hepkema

 

 

 

Gerelateerde artikelen