Bank ten Cate & Cie neemt SNS Private Banking definitief over

De overname van SNS Private Banking door Bank ten Cate & Cie is afgerond. Na een onderzoek van De Nederlandsche Bank is de koop nu een feit. Directeur Egbert ten Cate verdubbelt hiermee de omvang van de zakenbank. “We zijn erg tevreden”.
Met de inlijving van het private bank onderdeel van SNS verdubbelt de Bank ten Cate haar vermogen tot ongeveer 2 miljard euro. “We waren al enige tijd opzoek naar een goede overnamekandidaat. Voor een stabiele toekomst is een grote omvang van belang. We zijn daarom nu erg tevreden dat we hebben waar we naar op zoek waren”, aldus Egbert ten Cate, directeur van Bank ten Cate & Cie.

Ten Cate heeft voor de deal geen externe adviseurs ter hand genomen; hij en Dennis Raithel deden de deal zelf. De eerste gesprekken met SNS Securities vonden plaats media 2012. Omdat het Rijk nu aandeelhouder is, verliep de goedkeurig wat anders dan normaal. “Maar, we waren er feitelijk al uit met SNS, voordat ze genationaliseerd werden,” aldus Ten Cate. Met de overname groeit de omzet sterker dan de kosten. Hierdoor kan de winstgevendheid toenemen, waardoor de reserves en het kernkapitaal verder worden verstevigd.

De overgenomen en bestaande klanten van Bank ten Cate & Cie zullen van de deal niets merken. De grootste verandering zal  plaatsvinden onder de medewerkers. De Amsterdamse bank neemt 27 werknemers over van SNS en komt daar nu mee uit op circa 70 medewerkers.
Gerelateerde artikelen