Bakker.com na doorstart binnen een jaar weer verkocht

Bakker.com wordt negen maanden na een succesvolle doorstart verkocht. De nieuwe eigenaar is Yellow&Blue, het investeringsvehicle van oud-Wehkamp eigenaren Paul Nijhof en Berend van de Maat.

Zij kopen het bedrijf van Globitas, dat Bakker.com na het faillissement in februari weer succesvol wist te maken. Globitas blijft als minderheidsaandeelhouder wel betrokken bij de onderneming. Yellow&Blue heeft nu de meerderheid van de aandelen verworven. De overnamesom is niet bekend gemaakt. 

Bakker.com startte in 1945 en werd groot als postorderbedrijf van tuinproducten als bloembollen, bloemzaden en planten. Het bedrijf was actief in 17 landen, maar kwam in financiële problemen en werd op 5 februari 2018 failliet verklaard.

Kostenbesparingen

Na de doorstart door Globitas werden er direct kostenbesparingen doorgevoerd en voor de omzet, die voorheen grotendeels voortkwam uit het postorderbedrijf, wordt er nu ingezet op e-commerce en als fulfilment partner voor retailers en e-commercepartijen. “De ingrepen zijn de afgelopen maanden succesvol gebleken”, aldus het persbericht.

“Het bedrijf gaat nu een nieuwe fase in en dat vraagt om een ander type grootaandeelhouder”, aldus Arthur Clement van Globitas, verantwoordelijk voor de digitale transformatie.

Gerelateerde artikelen