Baker McKenzie adviseert Ergon Capital bij verkoop Keesing

Op 12 november 2020 heeft Ergon Capital Partners III S.A. de verkoop van de Keesing Media Group aan BC Partners afgerond.

Ergon Capital is een middelgrote investeringsmaatschappij met meer dan 1 miljard euro aan beheerd vermogen van geselecteerde Europese institutionele beleggers en families. Ergon investeert in aandelen in toonaangevende bedrijven met een duurzame concurrentiepositie in aantrekkelijke nichemarkten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en Iberia.

Keesing Media Group is het grootste puzzel- en hersenkrakerbedrijf in Europa en produceert meer dan 100 miljoen puzzelboeken per jaar. Sinds de oprichting in 1911 door de Amsterdamse journalist Isaac Keesing is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in print-, online- en app-puzzelformaten.

Deze transactie ondersteunt ambitieuze groeiplannen voor de Keesing Media Group, waaronder organische groei-initiatieven in de bestaande landen (zoals Frankrijk, Nederland, Duitsland en het VK), evenals de voortdurende consolidatie van de Europese markt en het betreden van nieuwe continenten.

Het kernteam van Baker McKenzie dat Ergon Capital adviseerde, bestond uit Mo Almarini, Joost Polman en Max Nederlof. Bovendien hebben vele andere collega's van het kantoor in Amsterdam en de kantoren in Brussel, Londen, Stockholm, Madrid, Parijs, Düsseldorf, Warschau, Chicago en Luxemburg Ergon Capital bijgestaan ​​tijdens deze transactie.

Gerelateerde artikelen