Bain Capital koopt Toshiba

Toshiba heeft het consortium van Bain Capital en enkele Japanse partijen uitgekozen als de favoriete kandidaat om zijn chipdivisie over te nemen. De investeerders brengen een boel geld mee en dat kan het noodlijdende Japanse technologieconcern goed gebruiken.

Volgens een officiële verklaring van Toshiba streven de partijen ernaar om eind juni een definitieve deal te sluiten. Ingewijden lieten eerder aan persbureau Bloomberg weten dat het consortium 2,1 biljoen yen wil betalen, oftewel bijna 17 miljard euro.

De verkoop van de chipdivisie moet Toshiba helpen de enorme financiële problemen bij zijn nucleaire tak te overleven. Voor deze divisie werd in maart faillissement aangevraagd, na grote kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten.

Ook andere partijen waren geïnteresseerd in het bedrijfsonderdeel. De Amerikaanse chipmaker Broadcom zou zelfs 2,2 biljoen yen hebben geboden. Maar Toshiba vindt het bod van Bain Capital over de gehele linie het beste, ook wat betreft de kans van slagen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen