Baas Amazon is de allerrijkste

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:00
De topman van webwinkelreus Amazon Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Hij is met kop en schouders boven Microsoft-oprichter Bill Gates geƫindigd

Bezos is 112 miljard dollar (ruim 90 miljard euro) waard, het vermogen van de nummer twee (Gates) bleef steken op 90 miljard dollar en de bekende

belegger Warren Buffett volgde met 84 miljard dollar, zo blijkt uit de jaarlijkse miljardairslijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Bezos profiteerde er vooral van dat Amazon een flinke opmars heeft gemaakt op de beurs. Daardoor zag Bezos, die veel aandelen bezit, zijn fortuin met meer dan 39 miljard dollar toenemen.

De rijkste Europeaan is Bernard Arnault, de grote man achter de luxeproducten van Louis Vuitton Moët Hennessy. Hij neemt met 72 miljard dollar wereldwijd de vierde plek in. Daarmee is hij Facebook-topman Mark Zuckerberg net voor. Die staat met 71 miljard dollar op plaats vijf.

Oo

k de Amerikaanse president Donald Trump is op de gezaghebbende lijst van Forbes terug te vinden. Hij zag zijn vermogen afgelopen jaar met 400 miljoen dollar afnemen en prijkt met 3,1 miljard dollar op nummer 766.

Gerelateerde artikelen