Avedon haalt €300 miljoen op – €50 meer dan verwacht

Het Amsterdamse private equity-huis Avedon Capital Partners vroeg 250 miljoen euro maar kreeg 300 miljoen.

Vanwege de animo voor het nieuwe fonds werd het fondslimiet met 50 euro opgehoogd. Nu het fonds is gesloten kunnen er dus geen participanten meer bij. De limited partners bestaan voornamelijk uit institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. 

Er zijn al drie acquisities gedaan uit Avedon III. Namelijk afvalcontainerspecialist BroNij-BWaste, videoconferencebedrijf VisionsConnect-Viju en houtbewerkingsmachinebedrijf Altendorf. De eerste twee genoemde zijn samenvoegingen van twee bedrijven die Avedon in een acquisitie bij elkaar heeft gebracht. 

Het investeringshuis, gevestigd aan de Amsterdamse Apollolaan, houdt zich aan zijn strategie: het kopen van groeibedrijven met een omzet van tussen de 25 million and 150 million euro. 

'We hebben nu diepere zakken om meer geld te steken in ondernemingen die we mede door acquisities snel willen laten groeien', zegt partner Alfred Tulp in het persbericht over de sluiting van het derde fonds. 

Avedon Capital ontstond in 2011 uit een spinoff van NIBC, voor wie de private equity-tak te groot werd om binnenshuis te houden. 

Gerelateerde artikelen