Autoleasetak Société Générale naar Parijse beurs

Société Générale (SocGen) is van plan nog deze maand zijn autoleasetak ALD Automotive naar de beurs te brengen. Dat maakte de Franse bank maandag bekend.

De verkoop van de autolease-afdeling moet naar verluidt tussen de 1,1 miljard en 1,4 miljard opleveren. ALD heeft een vloot van 1,4 miljoen auto's in 41 landen en is daarmee het grootste autoleasebedrijf van Europa. ALD is wereldwijd de op twee na grootste speler in zijn sector.

Aandelen
De beursgang in Parijs moet ALD meer ruimte geven om te groeien, onder meer door bredere financieringsmogelijkheden. Ook wil het bedrijf een grotere naamsbekendheid creëren. In eerste instantie zal een belang van 20 procent naar de beurs worden gebracht. Bij grote vraag naar aandelen kunnen extra stukken geplaatst werden, waarmee de totale opbrengst verder op kan lopen tot 1,6 miljard euro.

Franse beleggers hebben tot en met 14 juni de tijd om hun belangstelling kenbaar te maken, de inschrijving voor internationale investeerders sluit een dag later. Het aandeel is naar verwachting vanaf 16 juni verhandelbaar op de beurs in Parijs.

Leaseplan
De verkoop van de Franse autoleasetak zal ook in Nederland op de nodige belangstelling kunnen rekenen. Ook de eigenaren van branchegenoot LeasePlan, waaronder pensioenuitvoerder PGGM en andere institutionele beleggers, zouden voor dat bedrijf een beursgang overwegen.

Bron: AFN/MenA

Gerelateerde artikelen