Australisch bedrijf brengt bod uit op Britishvolt

De batterijfabrikant was 700 miljoen waard en nu minder dan tien miljoen.

Een Australisch batterijbedrijf heeft een voorlopig bod gedaan op de ingestorte Britse batterijproducent Britishvolt. Recharge Industries hoopt te profiteren van de vrijhandelsovereenkomst van Groot-Brittannië met Australië.

Er zijn meer kapers op de kust die azen op de bezweken batterijfabrikant. De Financial Times noemt Tata Motors en DeaLab, een in Londen gevestigde financiële groep met nauwe banden met Indonesië.

Britishvolt is een start-up die van Engeland een koploper had moeten maken in de markt voor batterijen. Er was een grote fabriek gepland in het noordoosten van het land met werk voor duizenden mensen.

Maar ondanks ruime subsidies ter waarde van 100 miljoen pond die de Britse overheid in het vooruitzicht stelde, wist Britishvolt niet voldoende financiering aan te trekken voor de bouw van een grote batterijfabriek. Deze maand vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. Eind van de maand wordt er een deal verwacht met een van de belangstellenden.

De beoogde Australische koper hoopt Britishvolt te combineren met een batterijfabriek die in 2024 in Australië moet openen. Wat het bod is dat op Britishvolt is uitgebracht, is niet bekend. Het bedrijf werd nog niet zo lang geleden gewaardeerd op 700 miljoen pond maar nu op nog geen tien miljoen pond.
 

 

Gerelateerde artikelen