Audi grijpt mis bij automerk Mclaren

McLaren, fabrikant van sportauto's uit het hogere segment,, heeft een eerste overnamebod van Audi afgewezen omdat dit te laag was. De investeerders achter McLaren zouden het nog niet eens zijn of ze het bedrijf willen verkopen of via een overname door een lege beurshuls naar de beurs willen brengen.

Volkswagen-onderdeel Audi beraadt zich op een mogelijk hoger bod en gaat kijken of dat financieel interessant is. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Hoe hoog het bod was op McLaren is niet bekend.

Bronnen van persbureau Reuters bevestigen de interesse, maar geven aan dat het nog wel tot volgend jaar kan duren voordat er eventueel een deal voor een overname of samenwerking wordt bereikt. Audi zou ook nog kunnen kiezen voor een samenwerking met een ander Formule 1-team zoals Red Bull of Williams.

Al dit weekeinde verschenen er mediaberichten over een overname. Audi zou niet alleen de tak die sportwagens maakt willen overnemen, maar ook de Formule 1-renstal.

Audi liet al eerder weten "regelmatig ideeën voor samenwerkingen te overwegen". McLaren hield het tot nu toe bij een verklaring dat "er niets was veranderd aan de eigendomsstructuur".

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen