ASR verkoopt SOS aan CED

CED-group neemt alarmcentrale SOS International over van verzekeraar ASR. Een Overnameprijs is niet bekend gemaakt. Het is de zoveelste transactie van het concern ASR, dat in staatshanden is maar binnenkort naar de beurs zal worden gebracht.
SOS International biedt meer dan 30 jaar wereldwijd 24/7 hulp aan gestrande reizigers, bij ziekte, een ongeval of autopech. De alarmcentrale is aangesloten bij International Assistance Group, een netwerk dat bestaat uit 160 partners in meer dan 40 landen.
 
Karin Bergstein, lid Raad van Bestuur van ASR, geeft aan dat SOS International een autonoom onderdeel was binnen ASR. "SOS International bedient vele verzekeraars en andere bedrijven buiten ASR en kent hierdoor zijn eigen specifieke dynamiek. De dienstverlening van CED en SOS is complementair. Daarmee hebben we met CED de juiste partner gevonden voor de overname van SOS International, dat binnen het a.s.r. concern altijd een autonome positie heeft ingenomen."
 
Transformatie ASR 
Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei eerder dat ASR klaar wordt gemaakt voor een mogelijke beursgang of verkoop. Volgens de database van MenA.nl deed ASR vorig jaar 5 add-on acquisities van kleine verzekeraars, waaronder Dutch ID, Axent Verzekeringen en De Eendragt Pensioen. 
 
De kopende partij, CED-group, is al 45 jaar de full-service schadespecialist van Europa. Met 1450 medewerkers in veertien Europese landen zet CED-group zich dagelijks in voor het optimaal behandelen van schades en calamiteiten. De transactie werd bekend gemaakt op de website van CED.
 
"Met de overname van SOS International versterkt CED zich niet alleen met een gerenommeerde speler op het gebied van hulpverlening," zegt Hans Coffeng, CEO van CED. "We breiden zo ook onze zogeheten front-office activiteiten uit: juist hier kunnen we als schadespecialist het verschil maken. SOS International heeft direct contact met mensen in onvoorziene situaties en CED heeft alles in huis om vervolgens de schade of calamiteit geïntegreerd af te handelen.”
 
CED heeft Marcel van der Meulen benoemd tot directeur van SOS International. 
 
Gerelateerde artikelen