ASR koopt financiële dienstverlener Dutch ID van Bencis

Verzekeraar ASR neemt Dutch ID over van Bencis Capital Partners. Dutch ID is één van de grotere financiële dienstverleners van Nederland. Het bedrijf uit Velserbroek is bekend van de merknamen Boval en Felison. Over de deal worden geen financiële details naar buiten gebracht.

ASR, de voormalige verzekeringsdivisie van Fortis die in 2008 werd genationaliseerd, koopt de aandelen van investeringsmaatschappij Bencis en de directie. De 150 werknemers en de drie directieleden blijven allen in dienst van Dutch ID. Allen & Overy stond Bencis juridisch bij in het verkoopproces en Nautadutilh adviseerde ASR over de transactie. 

Met de overname krijgen Boval en Felison de mogelijkheid om verder te groeien. Felison heeft een leidende positie als serviceprovider in inkomensverzekeringen. Boval heeft een grote klantenkring in de agrarische loon- en grondverzetsector

Jaap Eringa, directeur Dutch ID, verklaart in een persbericht: "De overname door een Nederlandse verzekeraar die bewust kiest voor het intermediair als distributiepartner en de strategische impuls die deze biedt, maakt het mogelijk om onze dienstverlening aan ondernemend Nederland nog verder te verbeteren. Samen met de ervaring die we in meer dan 50 jaar hebben opgebouwd, kunnen we ook in de toekomst van grote toegevoegde waarde zijn voor de klant."

 

Gerelateerde artikelen