Arne Grimme, genomineerd Best Lawyer: Meer inbound transacties in Nederland

M&A Community interviewt alle genomineerde M&A-advocaten van 2015. Hoe is dit jaar voor hen verlopen? En wat verwachten zij voor volgend jaar? In dit bulletin spreken wij met Arne Grimme. "Nederlandse bedrijven die actief hebben belegd in opkomende markten doen nu een stap terug."
Wie: Arne Grimme,  partner corporate/M&A
Waar: De Brauw Blackstone Westbroek
Wat: Genomineerd Best M&A Lawyer 2015
 
Het jaar 2015 bracht voor Grimme een aantal interessante deals, waaronder de verkoop door SNS REAAL van VIVAT verzekeringen aan Anbang Insurance Group,  NXP en de overname van Freescale, maar ook Philips met de verkoop van zijn led divisie aan GO Scale Capital en Joop van den Ende met de verkoop van 60% in Stage Entertainment aan CVC Capital Partners.  
 
Hij is tevreden over het afgelopen jaar. “Naast de toenemende deal waarde, hebben we in het afgelopen jaar een duidelijke verschuiving van de focus gezien van outbound naar inbound deals. Nederlandse bedrijven die actief hebben belegd in opkomende markten doen nu een stap terug, en richten zich meer op consolidatie in plaats van expansie," aldus Grimme.
 
"De zwakke euro en de vertraging van economische ontwikkeling in de BRICS-landen spelen hierbij een belangrijke rol. Bedrijven durven wel weer overnames aan en er is voldoende kapitaal beschikbaar om een overnamestrategie te financieren.”
 
Voor 2016 verwacht hij dat “op de korte termijn het huidige niveau van activiteit op de Nederlandse M&A- markt zal blijven. De stabiliteit in de eurozone zal echter een belangrijke factor zijn in de verdere ontwikkelingen."
 
Gerelateerde artikelen