Armani zwaait met de witte vlag en wil fusie of beursgang

De 89-jarige modeontwerper was altijd tegen zo’n ingrijpende stap.

Giorgio Armani staat open voor een “fusie of beursgang” van zijn modeconcern, als hij het bedrijf verlaat. De modeontwerper zegt dit in een interview, drie maanden voor zijn negentigste verjaardag.

Armani is altijd wars geweest van de fusies en overnames die de mode-industrie de afgelopen jaren ingrijpend hebben veranderd. Nu denkt hij daar anders over. “Wat altijd kenmerkend is geweest voor het succes van mijn werk is het vermogen om me aan te passen aan veranderende tijden.”

Toch is het niet de eerste keer dat Armani hint op een open deur voor financiële participatie van buitenstaanders. Drie jaar geleden had hij het ook al over het binnenhalen van beleggers. Zolang ze maar niet Frans zijn, verklaarde hij in een interview met het Amerikaanse Vogue. Toen werd erop gespeculeerd dat het Italiaanse modehuis Giorgio Armani de handen ineen zou slaan met een ander Italiaans bedrijf.

Speculaties over de toekomstplannen van Armani, die zelden interviews geeft en niets wil zeggen over zijn opvolging, zijn ook nu weer aan de orde van de dag in de mode-industrie. Investeringsbankiers uit Milaan hebben het vuurtje aangewakkerd door verschillende scenario’s voor het bedrijf op te stellen.

Gerelateerde artikelen