Crisis doet Armani lonken naar beleggers

Het lang gekoesterde idee dat het bedrijf onafhankelijk moest blijven, is volgens Giorgio Armani niet langer "strikt noodzakelijk". Opkopen ligt niet voor de hand, een Franse belegger is geen optie.

Dat vertelt de 86-jarige oprichter en naamgever van het merk in een interview met het Amerikaanse Vogue. Het Italiaanse modehuis Giorgio Armani slaat mogelijk de handen ineen met een ander Italiaans bedrijf. Door de noodsituatie als gevolg van de coronacrisis zijn de ogen van het bedrijf een beetje geopend. Daarmee werd voor het eerst de deur geopend voor een potentiële zakenpartner.

Volgens Armani moet gedacht worden aan samenwerking met een belangrijk Italiaans bedrijf. Hij noemde geen namen, maar voegde er wel aan toe dat het geen modebedrijf hoeft te zijn.

Anders dan andere luxemerken moest Armani lange tijd niets hebben van samenwerkingen. De route die andere Italiaanse merken als Gucci, Fendi en Bulgari volgden – ze werden opgekocht door grote spelers LVMH en Kering – ligt volgens Armani nog altijd niet voor de hand. Een Franse koper is geen optie, zo liet hij optekenen.

(ANP)

Gerelateerde artikelen