Argos Wityu zet Nederlandse groei door met verdere acquisities

Met een aantal recente overnames verstevigt Argos Wityu de marktposities van haar portfoliobedrijven.

Pan-Europees investeringsfonds Argos Wityu zet haar aanwezigheid in Nederland kracht bij met aanhoudende investeringen in het midden- en kleinbedrijf. Met recent drie acquisities en nieuwe directies voor haar portfoliobedrijven, neemt Argos Wityu een steeds prominentere positie in op de Nederlandse markt.

Het Drentse JD Techniek en de Zeeuwse Preventive Maintenance Group werden afgelopen december overgenomen door Argos Wityu’s portfolio-bedrijf IJssel Technologie. In november nam Schenk Tanktransport, een andere deelneming van Argos Wityu, een deel van de activiteiten Bidon|Fitom over. Daarnaast acquireerde Argos Wityu TKH France, de Franse activiteiten van TKH (AEX: TWEKA, het voormalige Twentse Kabel).

Met de overnames verstevigt Argos Wityu de marktposities van haar portfoliobedrijven verder. IJssel Technologie is een toonaangevende Nederlandse leverancier van (voorspellend) onderhoud, en ingenieurs-, installatie-, en (productie)optimalisatiediensten voor industriële klanten. Het bedrijf heeft ruim 450 medewerkers. Schenk is een van de toonaangevende tanktransportbedrijven in Noordwest-Europa met meer dan 1.850 medewerkers.

“Met onze strategische overnames vergroten we de kracht van onze portfoliobedrijven”, zegt Richard Reis, partner bij Argos Wityu. De focus van Argos Wityu ligt op middelgrote bedrijven die aan de vooravond van grote veranderingen staan. “We helpen de managementteams van deze bedrijven verder groeien en zorgen ervoor dat ze klaar zijn voor de toekomst.”

Succesvol trackrecord
De fondsen van Argos Wityu en het Benelux-team hebben een succesvol trackrecord met meer dan 100 miljoen euro aan beleggingen in het land door middel van o.a. een periode van zeer actieve investeringen in Nederland via platforminvesteringen in Cohedron (2017-2021), Schenk Tanktransport (2021) en IJssel Technologie (2022).

In Nederland voert de investeerder een dynamisch buy-and-build-programma uit met 22 afgeronde transacties (waaronder het succesverhaal van Cohedron dat zeventien aanvullende add-ons deed tijdens het beheer van Argos Wityu). Daarbij komen nog de potentiële investeringskansen die momenteel nog voor de bedrijven van Argos Wityu worden onderzocht.

Tevens opende Argos Wityu afgelopen jaar een permanent kantoor in Amsterdam en werd het lokale team versterkt met twee nieuwe leden. Deze uitbreiding markeert een belangrijke mijlpaal in de aanhoudende groei van de firma in Europa en vergroot de aanwezigheid van het bedrijf in de Benelux.

Lees ook: Investeerder Argos Wityu haalt 120 miljoen op voor artikel 9-klimaatfonds

Gerelateerde artikelen