Transportbedrijf Schenk neemt Bidon|Fritom over

Schenk Tanktransport kondigt de overname aan van de wegtransportactiviteiten van Bidon|Fritom.

Doelstelling is om de overdracht per 1 januari 2024 te realiseren en de activiteiten operationeel te integreren binnen Schenk.

Bidon|Fritom, met vestigingen in Bolsward en Enter (Nederland) is een tanktransportbedrijf met een sterke positie in het transport van vloeibare food & feed producten. Het bedrijf maakt deel uit van de Fritom Group.

Werkmaatschappij Bidon|Fritom beschikt over een wagenpark voor het vervoer van vloeibare levensmiddelen, waaronder chocolade. De focus van het bedrijf ligt op het verrichten van wegtransportactiviteiten in hoofdzakelijk de Benelux, het Ruhrgebied en de UK.

Zusterbedrijf Melkweg|Fritom, eveneens behorende tot de Fritom Group maakt nadrukkelijk geen deel uit van de geplande overname.

Schenk is een leidend internationaal transportbedrijf met activiteiten en vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het gespecialiseerd vervoer van (cryogene) industriële gassen en vloeistoffen (o.a. food, feed, chemicaliën, LNG, brandstoffen), zowel over de weg als via intermodaal transport. In 2023 verwacht Schenk een omzet van ca. 290 miljoen euro te realiseren, met een personeelsbestand van ca. 1.850 medewerkers en een vloot van ca. 1.000 trucks, 800 tanktrailers en 950 gas-/vloeistofcontainers.

Schenk Tanktransport is in 2021 overgenomen door pan-Europees investeringsfonds Argos Wityu, dat het bedrijf verder helpt te groeien en verduurzamen.

Gerelateerde artikelen