Add-on acquisitie voor portfoliobedrijf Argos Wityu

IJssel Technologie, een bedrijf ondersteund door Argos Wityu, neemt JD Techniek over.

IJssel Technologie uit Zwolle is een industrieel dienstverlener op het gebied van techniek, engineering, onderhoud, bedrijfskunde en mensen. Het bedrijf helpt opdrachtgevers om het rendement van hun productie te verhogen.

Door de overname van JD Techniek zal IJssel Technologie haar marktpositie verbeteren door de one-stop-shop voor de Nederlandse industrie te zijn. Het bedrijf voegt expertise en competenties toe op het gebied van onderhoud en revisie van pompen en toebehoren.

De IJssel M&A-strategie heeft tot doel automatiserings-, elektrische en mechanische activiteiten samen te brengen rond de industriële onderhoudsbehoeften van klanten om de industrie naar nul ongeplande downtime te brengen met een totaalzorgconcept.

Private equity-firma Argos Wityu, sinds 2022 meerderheidsaandeelhouder van IJssel Technologie, ondersteunt de ambitieuze buy & build-strategie van het bedrijf, waarbij deze transactie als eerste in de keten een full-service propositie voor haar klanten bouwt. De specialistische revisiecapaciteiten van JD Techniek passen goed bij het continue verbetermodel van IJssel Technologie, waardoor zij nog beter in staat is haar klanten bredere onderhouds-, reparatie- en revisiediensten te bieden.

Richard Reis, Partner bij Argos Wityu, zegt: “De overname van JD Techniek ligt volledig in lijn met de ontwikkeling van IJssel Technologie. Met deze eerste acquisitie start de groep effectief haar consolidatiestrategie, bereikt nieuwe regio’s en versterkt haar sterke expertise op het gebied van industrieel onderhoud.”

Argos Wityu team: Richard Reis, Roel van Ark en Guy Valette

Adviseurs:
Corporate Finance: JBR
Financial Due Diligence & Tax: Mazars
Legal: Lexence

Gerelateerde artikelen