Arbeidsbemiddelaars Source Group en HeadFirst bundelen krachten

De plannen waren al in oktober 2015 gesmeed, maar door vertraagde contractonderhandelingen met klanten lag een definitief akkoord nog in de ijskast. Afgelopen week hebben arbeidsbemiddelaars Source Group en HeadFirst hun fusieplannen kracht bijgezet. De overnamesom bedraagt circa 33 miljoen.

Beide partijen zijn overeengekomen dat HeadFirst onderdeel gaat uitmaken van Source. De fusie wordt deels gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen door Source. Private-equityhuis Value8, dat voor de overname een belang van 65 procent in Source had, participeert in de emissie en houdt een belang van meer dan de helft in de samensmelting. 

Zowel het beursgenoteerde Source Group als HeadFirst fungeren als tussenschakel in de communicatie tussen zelfstandigen en bedrijven. Source Group is gevestigd in de Benelux en opereert vanuit drie kantoren en bemiddelt tussen zzp'ers, freelancers en professionals met een IT-achtergrond en bedrijven. Het Hoofddorpse Headfirst heeft 45 medewerkers en zo'n 20.000 klanten in de energie-, transport, technologie-, en bankensector en bij overheidsinstellingen. Door de bundeling onstaat er een omzet van meer dan 400 miljoen euro.

Vertraging
Al in de herfst van 2015 werd de intentieverklaring voor de fusie geaccordeerd, maar de combinatieplannen ondervonden tegenwind door contractonderhandelingen met klanten. De gesprekken namen meer tijd in beslag waardoor de fusie moest worden uitgesteld. 

 


Gerelateerde artikelen