Arabisch telefoonbedrijf stapt in Vodafone

Veronderstelde fusie met Britse concurrent lijkt van de baan.

Het in Abu Dhabi gevestigde telelecombedrijf Etisalat, ook bekend onder de merknaam E&, heeft een belang van bijna tien procent (9,8%) in Vodafone genomen. Daarmee wordt het de grootste aandeelhouder van het telecombedrijf. Het Arabische bedrijf betaalde daar 4,4 miljard dollar voor. 

E& zei dat de investering deel uitmaakt van een bredere strategie om een ​​wereldleider in telecom en technologie te zijn. Vodafone is de afgelopen jaren verdubbeld in belangrijke markten zoals het VK en Duitsland en is opgeschaald en uitgebreid naar nieuwe sectoren. Het wil vooral technologiebedrijf zijn in plaats van louter een leverancier van telecomdiensten.

Recent was er nog sprake van dat Vodafone in Engeland zou fuseren met Three, een concurrent. De telecomaanbieder staat onder druk van een activistische aandeelhouder om met betere resultaten te komen.

E& heeft vertrouwen uitgesproken in de huidige raad van bestuur, het managementteam en de bedrijfsstrategie van Vodafone. Een overnamebod gaat er niet komen.
 

 

Gerelateerde artikelen