Apax en Warburg Pincus kopen T-Mobile Nederland voor 5,1 miljard euro

KPN-rival verkocht voor 5,1 miljard euro nadat moederbedrijf Nederlandse unit in uitverkoop zette

Het Britse Apax Partners en het Amerikaanse Warburg Pincus hebben T-Mobile gekocht voor 5,1 miljard euro, waarmee ze gezamenlijk de 75 procent in handen krijgen die Deutsche Telekom in bezit had en het resterende belang van het Zweedse Tele2 in T-Mobile Nederland.

Eerder dit jaar had Deutsche Telekom aangegeven de Nederlandse tak af te stoten, dat met de fusie met Tele2 een sterkere concurrent vormde voor het Nederlandse KPN en VodafoneZiggo. Investeerders Apax en Warburg Pincus geven aan veel groeipotentie te zien in het bedrijf en willen inzetten op verdere vernieuwing.

Morgan Stanley stond Deutsche Telekom en Tele2 bij als financial advisor. De Brauw Blackstone Westbroek ondersteunde Deutsche Telekom met juridisch advies en Clifford Chance Tele 2. Freshfields Bruckhaus Deringer adviseerde het buy-side consortium, waarbij Apax Partners ook juridisch advies kreeg van Stibbe.

Houthoff voorzag T-Mobile Nederland van juridisch advies. 

Deutsche Telekom gebruikt een deel van de opbrengsten van de verkoop om zijn belang in de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US te vergroten. 

Meer informatie staat in de M&A  Database.

Gerelateerde artikelen