Antea-dochter APOC haalt 1,3 miljoen op

Handelaar in vliegtuigonderdelen APOC Aviation in Delft heeft onlangs via crowdfunding 1,3 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald.

De financiering voor APOC is tot stand gekomen via een crowdfundingplatform. Het kapitaal is naar verluidt binnen 4,5 uur opgehaald door de Haagse aandeelhouder Antea Participaties, informal investors en crowdfunding investeerders. Sinds oktober 2016 bezit Antea een minderheidsbelang van 30 procent in de handelaar van vliegtuigonderdelen. 

De crowdfundingcampagne heeft als doel APOC te ondersteunen bij het aankopen en demonteren van vliegtuigen, waarna vliegtuigonderdelen wereldwijd verkocht worden. Ook wordt het opgehaalde geld aangewend voor de financiering van een Airbus A319 en A320.

APOC meldt dat na aankoop van de vliegtuigen met een crowdfundingcampagne de lening van de informal investors snel wordt afgelost. Deze constructie dient de groeiversnelling voor APOC te verspoedigen. Een eerdere crowdfundingcampagne kon naar eigen zeggen vier maanden eerder afgelost worden. De crowdfunding investeerders profiteerden van acht procent rente.

Trend
“Met de gekozen financieringsconstructie zijn we in staat om herhaaldelijk projecten te financieren en schaalgrootte op te bouwen. Wij zijn bijzonder trots op het vertrouwen van Antea, onze informal investors en de honderden crowdfunding investeerders. Dit sterkt ons in onze groei-ambitie en het behalen van onze doelstellingen voor alle stakeholders”, aldus Max Lutje Wooldrik, directeur van APOC Aviation. 

Veel luchtmaatschappijen hanteren volgens APOC gebruikte onderdelen bij reparatie of onderhoud aan hun vloot. Het bedrijf zegt te profiteren van deze trend.

Gerelateerde artikelen