Antea stapt in leverancier voor olie- en gasindustrie Tradinco

Investeerder Antea heeft een 41% belang gekocht in Tradinco, dat apparatuur levert aan met name de olie- en gas- , chemische - en semiconductor-industrie. Volgens Robert de Boeck (foto) van Antea bieden deze sectoren volop groeikansen. "Zeker voor innovatieve spelers als Tradinco."

Voor Antea is Tradinco de zesde participatie van haar laatste fonds, Antea Participaties VI, dat in 2011 werd geïntroduceerd. Eerder werden belangen verworven in Amsterdam Capital Trading, ABCO Beveiliging, Bukatchi Tuinmeubelen, detacheerder Arbo Support en IT-bedrijf Finalist.

Tradinco (anno 1963) is leverancier in kalibratie-apparatuur en sensoren, heeft 33 personeelsleden en is wereldwijd actief met eigen vestigingen in Nederland en India. In Nederland is het bedrijf marktleider. De achtergrond van de deelname door Antea is de Management Buy-Out door zittend directeur Richard Derksen. DGA Joost Geluk, die Tradinco in 2006  via een Management Buy-In verwierf, vond de tijd rijp om het stokje over te dragen. Richard Derksen heeft begin 2012 de algehele leiding van Tradinco al op zich genomen, waarna Joost Geluk zich is gaan toeleggen op productontwikkeling en India. Na de verkoop zal Joost Geluk, die voor een deel nog aandeelhouder is in Tradinco Group B.V., als commissaris bij Tradinco betrokken blijven. 

Behalve Derksen, Geluk en Antea is er nog een vierde aandeelhouder in Tradinco Group, een Informal Investor uit het Antea-netwerk die bekend is met de sector waarin Tradinco actief is. 
Robert De Boeck, directeur van Antea Participaties: "Tradinco heeft een uitstekende marktpositie opgebouwd en een hechte relatie met grote klanten in de industrie. De olie- en gasindustrie is een sector waar de komende jaren wereldwijd nog forse investeringen op stapel staan. Wij zien voor een innovatief bedrijf als Tradinco volop groeikansen. Het bedrijf is marktleider in Nederland en heeft de potentie om in het Midden-Oosten en India binnen 5 jaar een top-4 positie te bereiken.”   
Richard Derksen, directeur van Tradinco: "Met deze Management Buy-Out gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Tradinco is een prachtig bedrijf dat in mijn bloed zit. Ik werk hier al sinds 1998. Wij zijn een expert in de markt voor kalibratie-apparatuur, een echte nichespeler. Wij zijn marktleider in Nederland. Export staat nog in de kinderschoenen. Dat wil ik graag verder uitbouwen. Wat is er mooier dan een bedrijf kopen met potentie waar je alle ins- en outs van kent?” 
Gerelateerde artikelen