Antea Participaties viert 20-jarig bestaan

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:26
In een bomvol Theater Diligentia in Den Haag vond op zaterdagavond 21 september jl. de viering plaats van het 20-jarig bestaan van Antea. Zo’n 450 participanten, directeuren van (ex-)deelnemingen, bankiers en adviseurs waren naar Den Haag gekomen voor een gevarieerd programma vol muziek en humor.

Antea is op 1 april 1999 door Robert de Boeck opgericht als afsplitsing van Staal Bankiers. Zij heeft inmiddels 8 participatiefondsen opgezet gericht op het Midden- en Kleinbedrijf waarin wordt deelgenomen door zo’n 300 Informal Investors. Antea heeft geen branchespecialisatie en richt zich op groeifinanciering, pre-exits of MBO’s en MBI’s bij bedrijven met een omzet van minimaal € 5 miljoen en een EBITDA van tenminste € 1 miljoen.

De Top-5 Exits in 20 jaar Antea waren: Weekendjeweg.nl, Lifehammer, Ingenieursbureau Zonneveld, Pan-Oston en Tradinco.  De huidige portefeuille bestaat onder meer uit de zakelijke dienstverleners Frisse Blikken, Palladio, Working Spirit, vliegtuigonderdelenbedrijf APOC en uitgever DVK Media.

De gasten is opgeroepen om een donatie te doen voor een goed doel. Dit goede doel is Kiddy Goodpills. Deze Stichting werft fondsen om geneesmiddelenonderzoek bij kinderen mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat kinderen de juiste en goed geteste medicatie krijgen. Voor dit goede doel hebben de Antea-relaties inmiddels € 8.500 bijeengebracht.

Mocht u nog een donatie willen doen voor Kiddy Goodpills: het rekeningnummer is NL55 INGB 0007 6902 57. Bij uw storting svp vermelden “jubileum Antea”. 

 

Gerelateerde artikelen