Antea Participaties op stoom: twee nieuwe participaties

Het Haagse Antea Participaties heeft een tweetal nieuwe investeringen gedaan: meerderheidsbelangen in IT-bedrijf Finalist en in detacheerder Arbo Support. Antea komt daarbij op vijf investeringen sinds oktober 2011. Antea kreeg bij beide deals advies van SINCERIUS en Lexence.

Antea verwerft een belang van 63% in softwarebedrijf Finalist, gespecialiseerd in Enterprise Content Management, Data Visualisatie, Applicatie-integratie & Ontwikkeling en Social business. Robert De Boeck, directeur Antea: "Finalist is een welkome aanvulling op onze portefeuille. Wij hadden nog geen ICT-onderneming in fonds VI en deze sector voegen wij graag toe. Finalist heeft een uitstekende marktpositie in een aantal branches opgebouwd. Het bedrijf heeft een omvangrijk klantenbestand met langjarige relaties. Wij achten de afhankelijkheid van de conjunctuur gering en zien in een aantal sectoren, waaronder de Zorg, goede groeimogelijkheden voor Finalist. Dit jaar zijn al 2 overnames gedaan die veel synergievoordelen gaan opleveren. Het bijzondere van deze participatie is dat dit de derde samenwerking is tussen Antea en Hans Ketterings van Cat Ventures, een actieve mede-aandeelhouder in Finalist."

Daarnaast verwerft Antea een belang van 55 % in Arbo Support, dienstverlener op het gebied van arbeidsveiligheid. Volgens De Boeck’s collega Pieter Wilde een bedrijf dat nagenoeg niet conjunctuurgevoelig is. Wilde: "Bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om te bezuinigen op veiligheid voor hun medewerkers. Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoort een veilige werkomgeving voor personeel. Wij zien deze markt als een groeimarkt: de (internationale) wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid neemt alleen maar toe en er vindt steeds meer toezicht plaats op naleving van wetten en regels. Arbo Support heeft een uitstekende marktpositie opgebouwd en een hechte relatie met grote klanten in de industrie."  
 
Antea heeft voor beide deals adviseurs aangetrokken: due diligence werk werd verricht door partners Walther van der Putten en Joost Siemensma van SINCERIUS. Partner Luc Goosens en advocaat-stagiaire Annick Bredero van Lexence namen het juridische deel voor hun rekening. Bij Arbo Support was Noorderhuys de Corporate Finance-adviseur voor de onderneming.

Voor Antea zijn Arbo Support en Finalist de vierde en vijfde participatie sinds oktober vorig jaar. Eerder werden belangen verworven in Amsterdam Capital Trading, ABCO Beveiliging en Bukatchi Tuinmeubelen.

Gerelateerde artikelen