Private equity in debat bij KPMG op NVP en M&A Lentebijeenkomst

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:26
Vanavond om 17:00 begint de M&A en NVP Lenteborrel. Sprekers gaan dan in debat over de veranderingen die private equity moet doormaken. Met onder meer Eric-Jan Vink (Hoofd Private Equity bij PGGM), Annemarie Jorritsma (voorzitter van NVP) en professor Muel Kaptein (KPMG).

Programma 
16.45 uur Ontvangst 
17.00 uur Masterclass 
18.00 uur M&A Cafe
20.00 uur Einde 

Ja, wil me aanmelden voor dit event

De private equity sector is de laatste jaren regelmatig onderdeel van het publieke debat, met als recentste voorbeeld de instorting van V&D. De vakbonden en werknemers zijn niet blij met hoe Sun Capital, de Angelsaksische eigenaar van het inmiddels failliete retailconcern, is omgegaan met onder meer de financiering van het bedrijf en de inspraak van het personeel. 

Op dit moment is het kabinet aan het kijken of het nieuwe wetgeving gaat invoeren om uitwassen in de sector tegen te gaan. De aanleiding hiervoor is de initiatiefnota ‘Einde aan de excessen’ van PvdA’er Henk Nijboer. Tijdens de NVP Lenteborrel gaat topadvocaat Herman Kaemingk, partner bij Loyens & Loeff, de initiatiefnota van Henk Nijboerk nader bekijken en toelichten aan het publiek.
 
Niet alleen de politiek, ook limited partners sporen aan tot verandering in de sector. Zo sprak Ruulke Bagijn, voormalig Chief Investment Officer Private Markets bij pensioenuitvoerder PGGM, in augustus op de website van PGGM de wens uit dat andere beloningsstructuren voor externe managers moeten bijdragen aan lagere kosten voor pensioenfondsen. Eric-Jan Vink, hoofd private equity bij PGGM, vertelt over de verandering die limited partners graag zien bij private equity. 

 De NVP, de branchevereniging die 90% van de Nederlandse private equity sector  vertegenwoordigt, neemt alle passerende kritiek serieus en is bezig zijn gedragscode  aan te scherpen. NVP-voorzitter Annemarie Jorritsma zal hier op de NVP-lenteborrel  meer over uitleggen. Waarom is verandering nodig? En wat wil de NVP precies  veranderen? U gaat het horen.
 
Muel Kaptein, Professor of Business Ethics and Integrity Management bij de Erasmus Universiteit, vertelt daarna over hoe sectoren en bedrijven om moeten gaan met integriteit en veranderingen. Kaptein is tevens partner Integrity & Investigation Services bij KPMG, platinum partner van de M&A Community en host van het evenement.
Tot slot wordt er in een panel worden gediscussieerd over de ontwikkelingen in de private equity sector. Naast de voorgenoemde sprekers, zal later nog bekend worden gemaakt wie nog meer aanschuift op het podium bij dit gesprek.
 
 
Gerelateerde artikelen