Anders Invest Evergreen Fund haalt 8,5 miljoen op

Het Anders Invest Evergreen Fund heeft deze maand met haar eerste kapitaalronde 8,5 miljoen euro opgehaald bij 47 externe investeerders - voornamelijk ondernemers. Frederik van Beuningen en Henk Willem van Dorp zullen plaatsnemen in de Raad van Advies.
Anders Invest, een investeringsmaatschappij gericht op het technische MKB in Nederland, ging in januari 2015 van start. De vier partners van het private equity huis zijn Gert-Jan Huisman, Bob Houter, Rutger de Vos en Gerald van Kooten. Het management legde eerder al uit eigen middelen gezamenlijk 1 miljoen euro in. Inclusief de nieuwste kapitaalronde komt het totale fondsvolume dus uit op 9,5 miljoen euro.
 
"Sinds eind 2014 hebben we gebouwd aan een brede verzameling van passende investeringskansen, met name in de maakindustrie," zegt Gert-Jan Huisman, oprichter en CEO van Anders Invest. "We zien
voldoende mogelijkheden om in 2016 drie of meer investeringen van gemiddeld 1,5 miljoen te doen. In 3
tot 5 jaar wil het fondsmanagement in jaarlijkse stappen groeien naar 30 tot 50 miljoen.”
 
In het persbericht laat Anders Invest weten dat het voorop wil open als het gaat om langetermijnverantwoordelijkheid voor medewerkers, klanten én samenleving. Daarbij wil de investeerder laten zien dat dit niet ten koste hoeft te gaan van het rendement.  
 
Twee investeringen
Anders Invest deed vorig jaar al twee acquisities. Zo nam het een belang van 40% in Stackdoor, een producent van een innovatief beveiligingshek, en een belang van 37,5% in Metalura, een producent van tuinkamers, balkonbeglazing en windschermen.
 
De investeringsmaatschappij uit Maarsbergen richt zich op ondernemingen met meer dan 15 medewerkers en een omzet van meer dan 2 miljoen euro. Anders Invest investeert risicodragend kapitaal van tussen de 50 duizend tot ongeveer 5 miljoen. Dat kunnen zowel meerderheids- als minderheidsbelangen zijn. 
 
De Raad van Advies van het fonds wordt gevormd door Frederik van Beuningen en Henk Willem van
Dorp. Van Beuningen is bekend van investeringsfonds Teslin en als vurig pleitbezorger van
langetermijninvesteringen en actief aandeelhouderschap. Van Dorp is oprichter/CEO van Van Dorp
Installaties, één van Nederlands grootste installatiebedrijven. Op korte termijn zal de Raad van Advies
verder worden aangevuld. 
 
Gerelateerde artikelen