Amerikaanse limited partners cashen recordbedrag in private equity markt

Amerikaanse private equity investeerders hebben de markt verslagen in 2011. Dat blijkt uit de ‘Private Equity Index’ van onderzoeksbureau The Cambridge Associates. De investeerders in private equity fondsen (limited partners) ontvingen een recordbedrag van hun fundmanagers door de verkoop van portfoliobedrijven die lang in bezit waren van private equity fondsen.
Private equity investeringen leverden in de Verenigde Staten gemiddeld een rendement van 10,9 procent in 2011. Hiermee verslaat de private equity markt de beurs. Beleggers in de Dow Jones index hadden gemiddeld een rendement van 8.4 procent. 
Veel private equity fondsen hebben als gevolg van de crisis lang hun investeringen vastgehouden. In 2011 zijn alsnog veel van deze investeringen verkocht. Limited partners kregen in totaal $93,6 miljard uitbetaald van hun fund managers (general partners). Dit is het grootste uitbetaalde bedrag sinds The Cambridge Associates de Private Equity Index bijhoudt (sinds 1986). Het uitgekeerde bedrag is 30% hoger dan in 2010.
Technologieinvesteringen waren populair onder private equity fondsen. Met name de softwareindustrie heeft het goed gedaan. Investeringen in softwarebedrijven waren goed voor een rendement van 17,9 procent over 2011.
 
De Private Equity Index is gebaseerd op de resultaten van meer dan 4,500 private equity fondsen en 62,000 portfolio bedrijven.
 
 
Gerelateerde artikelen