Amberscript tweede finalist in Young Business Award

Scale-ups die meedoen hebben al miljoenen aan investeringen binnengehaald.

Na GO Sharing heeft ook Amberscript de finale van de Young Business Award (YBA) bereikt. Beide bedrijven dingen mee naar een investeringsbedrag van 1 miljoen euro, de eerste prijs van de landelijke contest voor scale-ups. 

De Young Business Award is een wedstrijd tussen jonge bedrijven. Een jury bestaande uit coryfeeën uit het bedrijfsleven beoordeelt deelnemers op groeipotentieel. Er komen volgende week en begin juni nog twee voorrondes, waar elke keer een finalist uitrolt. De finale is op 12 juni.

Amberscript zet met AI audio en video om in tekst. GO Sharing concurreerde met twee andere scale-ups voor een finaleplek: Swipeguide (verbetert met digitale handleiding werkprocessen in de maakindustrie) en Volta Energy (duurzame zonne-aggregaten voor de bouw en events).

 Amberscript is bezig in Europa een fundament te leggen. Peter-Paul de Leeuw, de CEO van Amberscript denk dat zijn bedrijf binnen twee tot drie jaar doorgroeit tot de nummer één van Europa. 

 Volta Energy, dat de finale niet haalde, levert met zonne-aggregaten mobiele batterijen op zonne-energie in plaats van dieselende en vervuilende aggregaten. Swipeguide, dat eveneens de finale misliep, levert digitale handleidingen die geïntegreerd worden in de werkprocessen. De tv-uitzending op RTLZ is terug te kijken op Videoland.

 

Gerelateerde artikelen