Alzheimer Nederland smelt drie afdelingen samen

Per 1 januari 2017 zullen drie afdelingen van Alzheimer Nederland samengaan. Het gaat om de afdelingen Doetinchem en Omstreken, Achterhoek en Zutphen, Vorden, Lochem e.o. Na de bundeling heet de afdeling Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland.

Bestuursleden van Alzheimer Nederland hopen door de fusie gezamelijk krachtiger en efficiënter een regionaal activiteitenplan te kunnen realiseren en een betere lokale uitvoering te ontwikkelen. Het nieuwe bestuur, dat is samengesteld uit de drie huidige besturen met een nieuwe voorzitter, ervaart deze fusie als 'samen staan we sterker'.

De zes Alzheimer Cafés in Doetinchem, Doesburg/Dieren, Berkelland, Lichtenvoorde, Zutphen en Lochem blijven bestaan zoals men gewend is. Ook zullen de vrijwilligers van de drie werkgebieden actief betrokken blijven. De afdeling Oost-Gelderland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in de omgeving. Zij organiseert verder onder meer voorlichtingsbijeenkomsten over dementie en schoolprojecten. 

Gerelateerde artikelen