Altice doet bod op resterende aandelen dochterbedrijf SFR

Altice wil de structuur van het concern vereenvoudigen, door dochterbedrijven centraler aan te sturen. Het internationaal actieve telecombedrijf deed daarbij maandag een bod voor de resterende 22,25 procent van de stukken van dochter SFR Group die het nog niet in handen heeft.

Altice meldde ook dat de overname van Cablevision is afgerond. Het concern greep dat moment aan voor een revisie van zijn strategie rondom dochterbedrijven. Die wil het centraler gaan aansturen, om hun financiële operationele prestaties te optimaliseren. De dochterbedrijven krijgen op die manier volgens Altice beter de beschikking over alle technische en operationele kennis en kunde binnen het concern.

In dit kader worden twee toeleveranciers overgenomen. Daarbij gaat het om netwerkonderhoudsbedrijf Parilis en klantenservicedienstverlener Intelcia.

Altice werkt verder aan de lancering van een eigen productiehuis voor films en series, Altice Studios. Daarnaast wordt via Altice Channels gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe tv-kanalen.

De stukken SFR zouden via een aandelenruil in handen moeten komen van de kabelexploitant, waarbij aandeelhouders 5 nieuwe aandelen A van Altice krijgen in ruil voor 8 aandelen SFR. De voorwaarden voor de uitwisseling van de stukken zijn unaniem goedgekeurd door het bestuur van Altice en SFR, inclusief onafhankelijke bestuurders. Naar verwachting wordt de deal in het vierde kwartaal van 2016 afgerond. Deze is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van Franse en Nederlandse toezichthouders.

(ANP)

Gerelateerde artikelen