Altaterra neemt Dakvenster.com over

Sector sloeg munt uit pandemie en sloeg de groothandel over.

Dakvensterspecialist Altaterra heeft Dakvenster.com uit Middenmeer overgenomen. Dat maakt overname-adviseur Marktlink Fusies en Overnames vandaag bekend. Altaterra is Europees marktleider in het private-labelsegment van de markt voor dakvensters en toebehoren. De organisatie is opgericht in 2001 als start-up van het Deense VKR Holding Group, een groep die producten uit de categorieën dakvensters, lichtkoepels en verticale ramen produceert en verkoopt in met een totale omzet van €2,5 miljard. 

Dakvenster.com is een Europese online retailer met vijftig medewerkers die actief is in Europa. Het bedrijf is mede door COVID-19 behoorlijk gegroeid vorig jaar. In 2020 steeg de omzet met meer dan dertig procent naar 36 miljoen euro. . Door de pandemie hebben investeringen in huizen een enorme boost gekregen. Daarnaast profiteert de retailer van een duidelijke verschuiving naar online (directe) verkoop. De groothandel in bouwmaterialen wordt steeds vaker wordt overgeslagen door consument en vakhandel. Ook de vooruitzichten voor 2021 zijn positief.

Luc Keltjens, die namens Marktlink Fusies & Overnames de transactie voor Dakvenster.com begeleidde: “Dakvenster.com heeft slim en tijdig ingespeeld op de transitie naar online sales met de inrichting van diverse webshops in meerdere landen. Zij hebben een sterke positie opgebouwd in Europa. We zijn voor de eigenaren met VELUX in gesprek gegaan om te onderzoeken of we de langdurige relatie tussen beide bedrijven konden vertalen naar een overname, en met succes.” 

Gerelateerde artikelen