Allfunds brengt bijna 2 miljard op bij beursgang

De eigenaren van het Spaanse investeringsplatform Allfunds hebben bijna 1,9 miljard euro opgehaald met de verkoop van aandelen bij de beursgang in Amsterdam. Daarbij ligt de waarde van Allfunds op 7,2 miljard euro.

De handel in het aandeel op het Damrak begint vandaag. Bij de beursgang van Allfunds verkochten bestaande aandeelhouders zoals Hellman & Friedman, BNP Paribas en Credit Suisse stukken aan grote institutionele beleggers waaronder pensioenfondsen. Iets meer dan een kwart van de bestaande aandelen van Allfunds werd verkocht voor een prijs van 11,50 euro per stuk.

Allfunds noemt zichzelf een 'wealthtech'-bedrijf, dat technologie inzet bij vermogensbeheer. Via het digitale platform van de onderneming kunnen fondsenmanagers en investeerders aan elkaar gekoppeld worden. Via het platform staat meer dan 1 biljoen euro aan geïnvesteerd vermogen uit.

Dit jaar gingen al meerdere bedrijven naar Beursplein 5, waaronder de Poolse aanbieder van pakketkluisjes InPost en de ontwikkelaar van bedrijventerreinen CTP.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen