Allen & Overy verlaagt beloning Duitse partners

Advocatenkantoor Allen & Overy (A&O) heeft de beloningen van de helft van haar Duitse partners bevroren of gedegradeerd. Dat meldt LegalWeek.

Partnervergoedingen bij Allen & Overy zijn deels gebaseerd op een puntensysteem dat is gekoppeld aan de senioriteit van de partners. De Duitse tak van het magic circle-kantoor heeft van 50 procent van de partners de hoogte van de vergoedingen bevroren of omlaag geschroefd, in een poging de winstgevendheid van het kantoor te vergroten. A&O staat hierin niet alleen. Ook Freshfields Bruckhaus Deringer en Clifford Chance doen pogingen om de partnervergoedingen te beperken. 

Het puntensysteem bij A&O bestaat uit een schaal van 20 tot 50 punten. Het kost partners ongeveer vijftien jaar om de top van de schaal te halen. Voor de ingreep (die in mei plaatsvond) zaten zes van de 52 Duitse partners boven de grens van 40 punten. Nu zijn dat er nog twee. 

Eerder onderzocht A&O de mogelijkheid om een plafond in te stellen op 40 punten voor Duitse partners, maar die maatregel stuitte op weerstand. A&O heeft volgens LegalWeek in Nederland en België wel een bovengrens. En die ligt lager dan 40 punten. In plaats van een formele bovengrens koos A&O ervoor om de winstdeling van partners op individueel niveau te managen, waardoor partners alleen in uitzonderlijke gevallen boven de 40 punten uit kunnen komen.

Lees ook:
Allen & Overy dikke maatjes met KPMG en ING bij sell-side-deals 
Karine Kodde, Peter Corten en Luc Habets topadvocaten Q1 2017

Gerelateerde artikelen