Allen & Overy vergroot voorsprong in league tables Q3 2017

Advocatenkantoor Allen & Overy vergroot de voorsprong op De Brauw Blackstone Westbroek in de league tables gesorteerd op dealwaarde. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

Allen & Overy heeft met 21 miljard euro bijna een twee keer zo grote dealwaarde als de nummer twee De Brauw Blackstone Westbroek. Het kantoor lijkt daarmee af te stevenen op de nummer één positie van het hele jaar, net als in 2016. Dat jaar eindigde De Brauw ook op plaats 2. Vergeleken met de league van H1 is het gat tussen beide kantoren groter. Toen scheelde het iets minder dan vier miljard.  Allen & Overy heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan met de Nederlandse beursnotering van vastgoedfonds NEPI Rockcastle voor 6,1 miljard en de overname van bottelarij-activiteiten van Bott door Refresco voor 1,1 miljard. 

De grootste deal van De Brauw in Q3 was de overname van de Nederlandse palmoliehandelaar Loders Croklaan door Bunge voor 802 miljoen euro. De verkoop van Patheon door DSM voor 6,5 miljard euro is de grootste deal van De Brauw in 2017.

Clifford Chance schiet omhoog
Clifford Chance staat met 9,9 miljard euro op nummer drie. Het kantoor heeft een flinke sprong gemaakt in het derde kwartaal, want het stond na Q2 nog op de zevende plaats. Net als Allen & Overy was Clifford Chance betrokken bij de listing van NEPI Rockcastle. 

Van Doorne nieuw in top 10
De dealmakers van Van Doorne zijn dit jaar nieuw in de top 10. Het kantoor staat met 2,1 miljard euro op de tiende plaats. Het adviseerde bij de overname van Merin, een Nederlandse vastgoedmanager, voor 622 miljoen euro. Merin is de nieuwe naam van Uni-Invest, dat in 2008 is overgenomen door Lehman Brothers en De Merwede Groep. 

 

Gerelateerde artikelen